Jag är ju allergisk mot nötter och ibland blir jag så sugen på sånt jag inte kan äta och då försöker jag komma på liknande alternativ. Och förra vecka var jag sugen på att testa toscakaka fast jag gjorde den lite annorlunda :) istället för en lujs kaka så gjorde jag en choklad och jag bytte ut nötterna med solroskärnor! Riktigt lyckat måste jag säga!!
Så nu delar jag med mig receptet!!
Kakan:
3 ägg
2dl socker
2,5dl vetemjöl
3msk kakao
2tsk vaniljsocker
125g smör
Tosca:
100g smör
2dl socker
2msk sirap
2msk mjölk
2msk vetemjöl
1msk kakao
150g solroskärnor (gärna hackade)
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
2. Tillsätt smält smör och blanda till en smet. Häll i smord form. Grädda i 175 grader i 25 min.
3. Tosca: Blanda smör, socker, sirap, kakao, mjölk och mjöl och sjud ett par minuter under omrörning.
4. Rör i solroskärnorna och häll försiktigt smeten över kakan. Grädda i ytterliga 10 min.
Lycka till!
Kram J
♥
Chokladkaka med tosca!
publicerat i
Recept;
Ja den var mycket god :) men inget mera sånt för min del.